Så förtjust i denna, Sydafrikas nationalblomma Protea

 
 
Köpte denna blomma på Bunchesbyblomrum i Göteborg i helgen.
Älskar denna blomma, köpte den och ett knippe poppel. Gillar de där stora lite vilda buketterna.
 
Såg lite info om Protea-
Växten är inte ny, även om blommorna hos oss är av ungt datum. Redan år 1753 beskrev Carl von Linné den protea, som vi nu kallar för honungsprotea, Protea repens.

I Sverige får vi glädja oss åt protea som snittblommor. De har kraftiga, grova och stabila stjälkar med de mest fantastiska, exotiska och färgstarka blommor. Proteor är mycket användbara alltifrån blomma till brudbukett, till arrangemang på bemärkelsedagar och hårt nedskuren som grunden i en bordsdekoration. Proteor är mycket hållbara, de står fina i veckor. De torkar bara in, skräpar inte ner, tappar inga kronblad.

 

------

 

Men alltså utanför nordstan så kostade en sån här 50 kr där men i en likadan butik fast i Nordstan kostade denna blomma 130 kr haha galet alltså. Undrar varför det var sån skillnad när det är samma butik. Kanske dyrare hyra inne på Nordstan / femmanhuset ?
 
Jag tackar och bockar i alla fall.
 
 
 
 
 
 
Igår morses var jag och lilleman och handlade. Han ville vi skulle baka pepparkakor så blev några små, alla möjliga figurer haha, gissar på de inte kommer va så goda att äta bara men men
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Jenny
Välkomna till min blogg om min vardag som sambo - mamma till Charlie och snart husägare.