Denna helg alltså.

 
 
 
 
Vilken helg vi haft, helt fantastiskt med vädret. Strålande sol och bå himmel, blåste lite i lörsdags men inte igår.
Igår var jag ute och gick i 2 timmar på förmiddagen sen en liten stund på eftermiddagen sen satt en stund ute vid solväggen.ÄLSKAR sådana dagar nu när våren börjar komma bara tanka D vitamin, precis vad man behöver.
Nu är man laddad för en ny arbetsvecka...
 
Sett att just sådana vass strån blivit jätte populärt och gillar det. Vissnar ju inte sen tycker jag det är snyggt speciellt emot allt det vita.
 
Hoppas ni också haft en toppen helg!
Jag avslutade helgen och veckan som var med ett Yoga pass, försökt gå på det nu senaste veckorna på söndagar och onsdagar. Nu fick jag köplats 3 till söndagens pass. Alltid köplats på dessa pass, jätte populära. Men har haft tur hittills då jag varit på köplats 10 när jag bokat och ändå fått en plats så hoppas på det till helgen som kommer också. Fast jag är sjukt ovig så känns det ändå så himla bra att gå på detta plus så avslappnande de sista 10 min när det är meditation.
 
 
 

Snart födelsedag..

 
 
 
 
Olivia blir snart 2 år, tyvärr är jag inte hemma när hon fyller om 2 veckor. Ska på föreläsning den kvällen i Jönköping med jobbet.
Visste inte om vi skulle ha kalas för henne men efter att ha pratat med Annalena så blir det nog så ändå, ett litet kalas.
 
 
I mina ögon har hon varit så liten emot Charlie, han har alltid vart lite mer bastantare än Olivia. Hon vägde 1 kg mindre än Charlie när hon föddes, så oj vad hon va liten när hon kom tyckte jag. Åren går i alla fall fort...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ewa Home

 
I samarbete med EwaHome
 
 
 
 
Fick hem en sån himla smart grej för ett tagsen att prova på, väldigt uppskattat även av Björn också.
Ewa Switch är en produkt som förenklar vardagen helt enkelt.
Man sätter i den i ett eluttag, sen styr man ex lampan som jag gör med hjälp av en app i telefonne.
Ewa Home är ett familjeföretag som grundades 2014, Svensk Design med hög kvalite
 
Ett av deras mål är att göra skillnad i kampen mot Barncancer. Därför kommer varje sålt Ewa Switch bidra till barncancerfonden.
 
 
 
 
 
 

Yoga ikväll

 
 
 
 
Vi får en slant från jobbet för att ha till friskvård. Sen får vi även för att gå på massge, jätte tacksam över den möjligheten. Detta år band jag mig 4 månader på actic, så går ut i början på maj. Efter sen när det är vår och sommar ska jag börja ut och promenera mera som jag älskar att göra. Det är ju inte så att under vintern man lockas av att gå ut och gå efter jobbet när det är så mörkt.
 
Har aldrig gillat att träna men nu har jag tänkt jag ska försöka gå några gånger. Varit 3 ggr än så länge på Yogan, Så svårt att få tid men har en tills ikväll vid 19 tiden, var på den i söndags kväll också.
Står i kö tills söndag också. Alltid kö på dessa pass, jätte populärt. Onsdag och söndagkvällar passen är.
 
Men känner det är bra för mig att få varva ner, plus så är jag väldigt ovig till och med så jag skäms men jag tror inte jag är ensam om det.
 
Alltså fantastiskt väder idag, det gör mig mer positivare med sol och blå himmel. Känner det är de jag behöver helt enkelt, gör gott för en.
 
 
Härligt tecken när man ser snön smält bort och det blir barmark..
 
 
 
 
 

Snart dags igen..

 
 
 
 
 
 
Idag blir det nog en himla fin dag. Trodde imorses påväg till bilen att jag måste ha försovit mig. Kollade flera gånger på klockan, det var så ljus men såklart.
Underbart verkligen! Tänk nästa vecka då man ska dra fram klockan också.
 
Snart dags för min och Mias årliga tripp till Stockholm. Gjort det som en liten tradition nu att åka en dag upp dit. Här var förra året, kolla så underbart med körsbärsblomningen och den blåa himlen.
 

Ett känsligt ämne..

 
 
Något som jag pratat om en hel del senaste tiden är - unga som mår dåligt - självmord.
 
Kommit in på det dels för den fina tjejen som dog i Götene, som var försvunnen sen förra veckan. Jag och en kollega pratade om detta, så många unga människor som tar just självmord FRUKTANSVÄRT alltså.
 
När jag tänker tillbaka när man själv var lite yngre, gick i skolan då vet man ju att det kunde vara tufft. Idag känner man ju att mycket är ju egentligen små grejer som i den unga åldern kan bli jätte stort. Det gäller att ha bra vänner, någon man kan ty sig till.
Jag ser tillbaka på min barndom i alla fall med glädje, hade det bra och kände mig aldrig ensam. Så klart man varit med om små grejer, alla antar jag har det. Just när det varit missförstånd, små tjafs men det har gått att lösa. När en kille gjort slut med en, så förkrossad man vart. Ibland har man bara velat dö, men inte menat det alltså, jag har aldrig ens tänkt tanken på att det skulle gå så långt, ALDRIG.
 
Därför blir jag såå ledsen när jag hör om tjejer/ killar som tar självmord, mår dåligt. Jag hör ju från några jag känner hur vissa beter sig, tufft att bland annat vara tjej. Mycket små tjafs och helt enklet idioti vissa håller på med.
Hur svårt ska det vara att bara vara snälla emot varandra. Vem vill vara en anledning till att någon mår så dåligt, så dåligt att den kan tänka sig göra något hemskt ?
 
Kan skriva och prata mycket om just detta, men jag har lust att omfamna dessa som mår så dåligt. Berätta att allt kommer bli bättre, det finns hjälp. Idag är det hårdare än när jag var yngre tycker jag.
 
Jag kan säga jag är orolig över den dagen när mina småttingar börjar skolan. Önskar av hela mitt hjärta de kommer få bra vänner. Inte vara mobbare, inte bli mobbad utan bara ha de som jag hade de i skolan, bara ha det bra och trivas, ha roligt i livet.
 
 
 
 

Instagram tips

 
 
Ibland delar jag med mig av Instagram tips, vilka konton jag gillar extra mycket.
@lottekolby är en favorit - kolla bara dessa bilder här under. Så mycket fina design lampor och detaljer, otroligt fint sen alla dessa blommor.
 
Följer ni henne redan kanske ?
 
Älskar denna översta bild, önskar detta var hemma ifrån mitt hem wow så fint. Jag som älskar det ljusa och även marmor, speglar lamporna med mera..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Denna helg..

 
Vart en lugn men ändå bra helg. Jag älskar att gå ut och äta, bland de bästa jag vet ska jag nog säga. Älskar god mat och sitta och njuta av något gott. Så roligt då vi var i Gotland för många årsen med PM och Charlotte på semester,  hon skrattade så åt mig. När vi satt och käkade började jag redan planera för nästa måltid haha..
 
I lördags hade Annalena barnen under förmiddagen till eftermiddag så jag och Björn stack iväg och käkade pizza. Björn älskar att äta hemma däremot haha, så olika. Sen kom mamma förbi en sväng och träffade barnen innan vi skulle träffa några vänner ute och käka. Var ett tagsen vi sågs så var trevligt.
 
Igår så gjorde vi inte så jätte mycket. Var och kollade på barnens kusin som spelade innebandymatch sen lekte jag med Charlie på eftermiddagen, pusslade och spelade spel.
Snöade en massa på eftermiddagen / kvällen så kände inte direkt för en promenad.
Avslutade helgen med Yoga på Actic i alla fall, alltid skönt att komma i ro för en timme.
 
 
 
 
 
Inte lätt lyckas fånga henne på bild om man säger så haha
 
 
 

Längtar till våren..

 
 
Någon som ser vart detta är någonstans, från vilken stad ? :) 
Så härligt när det blir varmt igen och man kan gå klädd i tröja, framförallt skippa sockarna och gå barfota i ballerina /pumps, det älskar jag. 
 
Det negativa tyvärr för mig de senaste åren är ju min pollen, men håller tummarna jag kommer lindrigt undan detta år.
 
Så skönt med fredag, lyssnar på Mix megapol idag där de kör melodifestival låtar hela dagen. Jag som gillar gamla schlagerlåtar, jätte bra helt enkelt 
 
Hoppas ni får en fin fredag och helg vänner! 
 
 
 
 
 

18/03/08

 
 
Jag väntar med spänning på att få mitt skattebesked. Sett på FB att vissa redan fått reda på det men icke jag än. Får se om det blir idag eller imorgon, blir säkert imorgon. OCH hoppas det ligger på + annars blir jag besviken.
 
Var på Yoga igår kväll 19-20, brukar vara på Actic på onsdagar och söndag kvällar. Jätte bra men det roliga var igår så hittade jag inte min mobil när jag kom till Actic. Sjukt vad man är beroende av den så kunde inte helt komma till ro pga det. Det som är synd är att det är såå långa köer på att få en plats på det passet, hamnar alltid på vänteplats 10.
Så får se om jag får en plats på söndagkväll. Tror i alla fall det är bra för kroppen och knoppen med Yoga, behövs i dessa stressiga tider.
 
En resa till solen hade inte vart fel heller nu
 
 

Tipselitips

 
 
Ett litet tips på en vas jag köpt från Ellos som är väldigt lik en Marimekko vas som är väldigt populärt. Inte gillat det så mycket men ju mer man ser den ni vet desto mer gillar man det.
Jag gillar ju klasglas, inte så mycket för grönt. Så passa mig bättre att betala 300 kr för denna än 2000 ifall jag inte trivs med en grön vas hemma på bordet.
 
HÄR går ni in för att hitta den.
Bilder från Ellos...
 
 
 
 
Någon som vet källa till denna bild ? Jätte fin i alla fall. Här är Marimekko vasen i alla fall, lité mer grönare
 
 
 

Gårddagen..

 
 
Jag har insett jag har svårt för söndagar. Många gillar just lediga lugna dagar men jag insåg i helgen att jag blir stressad, framkallar mina sämre sidor OM jag inte har något inbokat.
De är sådana dagar jag tänker mer på allt osv, mer irriterad osv. Därför älskar jag vardagen..
 
 
 
Gårddagens lunch på Buffalo, älskar gorgonzolasås.
 
 
 
Ett gulligt tecken i min kopp efter te sumpen..
 
 
 
Mitt bästa tips till er förresten om ni vill ta tabletter för att håret ska må bättre och växa är dessa tabletter -
 
Alltså jag har provat en massa, tro mig. Och dessa har jag varit utan nu i cirka en månad då de varit slut. Men saknade dom och märkt att dessa gör att mitt hår växer, helt otroligt och jag mår bra av dom.
Provade en annan tablett nu jag fick hem förra veckan och de klarar inte min mage av så det är så olika.
  Vissa tabletter jag tagit märker jag ingen skillnad av. Så som sagt dessa är de bästa enligt mig och läst samma på många andra ställen om folk som haft problem med håravfall att det är dessa som faktiskt varit bäst!
 
 
 
 
 
 
 

Fruktansvärt

         Försvunnen person
  1. Måndag 5 mars försvann My Bjursten 14 år gammal ifrån sin bostad i Götene.
  2. Polisen har inlett en sökinsats med stöd av hemvärnet. I nuläget f...inns det inga tecken på att ett brott är begånget.
  3. Har du sett eller hört något som kan hjälpa oss att hitta My så kontakta oss på 114 14.
  4. Vi vill inte att ni lämnar uppgifter eller tips i kommentarsfältet. Vi kommer inte att ha möjlighet att svara på frågor eller lämna ytterligare uppgifter i nuläget men uppdaterar inlägget om ny information framkommer.
  5. Dela gärna inlägget så blir vi fler som håller ögonen öppna.
    Bild och efterlysning är publicerat efter godkännande av anhöriga.
  6. Tack för din hjälp
  7. Polisen Västra Skaraborg.
Vet inte varför de kom så med siffror på sidorna men alltså jag tycker det är så fruktansvärt, hur kan man försvinna ? Det händer så ofta känns det som. Hoppas hoppas de hittar denna fina tjej välbehållen. Kan inte ens föreställa mig flickans familj och anhöriga, fy den känslan.
 
 
 
 
 
 
 

18.03.06

 
 
En liten enkel fin tulpan som fanns i den lilla vårbuketten jag fyndade på Lidl i söndags. Ni ser buketten i inlägget nedan. Älskar ju ranunkel som det fanns en i sen 2 av dessa fina tulpaner.
 
Var förresten och tränade en tjugo minuter igår kväll. Måste bli bättre på att komma iväg, brukar stå 20 min på Crosstrainern i alla fall sen lite magträning som dom visat mig.
 
Idag är barnen på dagis,  första dagen på 3 hela veckor. Ja ni vet ju hur det vart, har ju skrivit om det. Får se om de ringer idag att någon är dålig. Känns som de alltid är något när de kommer dit tyvärr
 
 
 
 
 
Köpte med fika i söndags till barnen. Tog en liten tripp till Sandviken. Har alltid trott detta var en prinsessbakelse men var en chokladboll under. Snopen jag blev men nu vet jag :)
 
 

Dagis stängt idag

 
 
Vet inte vad jag gett mig in på. Men åkt iväg till Stellas Lekland i Skövde själv nu med barnen. Får se hur de ska gå.
 
Uppdatering -
Det gick bättre än jag hade förväntat mig. Men den svåra är ju Olivia som inte lyssnar på en direkt, vill hon inte något så springer hon bara iväg. Som när vi skulle äta, det var en pers.
 
Men nu har jag gjort detta och åker nog inte ensam med barnen i framtiden :)
 
 
 
 
 
 

 

Ute på promenad, kände jag behövde komma ut lite..

 
 
Lillan skulle prompt ha med sig denna lilla dockvagn på turen..
 
 
 
 

Trevlig lördag vänner

 
 
Knäppte några bilder imorses på mig och Olivia. Alltså fy, blev missnöjd med precis alla. Men här är några av dom. 
Åkte en sväng själv till Moholm imorses på barnloppis. Sen käkade vi lunch på Rattugglan, släppte av resten av familjen sen åkte jag och handlade på Ica och Willys. Känns som jag handlar dagligen, iof gör jag det typ för jag kan inte veckohandla. Kan aldrig innan bestämma vad man ska äta. Sen var 3.e vecka är vi alla hemma på lunchen och äter, resten av veckorna har jag lunch själv så brukar bli någon snabbmat typ. 
 
Veckohandlar ni eller köper ni som mig mat var och varannan dag efter vad ni kommer på vad ni ska äta ? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så bra och spännande

 
 
 
 
 
Alltså som jag skrev för ett tagsen så älskar jag denna Turkiska serie. Kolla om ni inte gjort, kärlek och problem allmänt som livet kan vara fast denna familj har det väldigt komplicerat. Men i sista avsnitten nu så verkar det lovade..
 
Någon som sett ? 
 
Kunde inte dela ifrån SVTPLay men HÄR kan ni gå in och se alla avsnitt. Jag väntar tills de kommer nya som sagt..

Växt lite i alla fall..

 
Hittade dessa bilder på datorn. Var när jag var i Stockholm och gissar att de 1 år gamla typ. Så håret måste ju ändå ha växt lite.
Ni som följt mig om mitt problem sen augusti förra året kanske undrar hur det går?
 
Jag har inte färgat håret / vart hos frissan sen september månad tror jag det var senast. Alltså tänk så mycket pengar jag borde sparat pga jag inte varit där haha.
Men var så jobbigt under hela hösten och vintern, trodde ärligt jag skulle tappa allt hår. Aldrig mått så dåligt.
Men sjukhuset sa att det var Alopecia, men en naturläkare jag gått hos sa att nej det är inte de, det är din oro och stress som påverkat detta.
 
Jag hoppas han har rätt. Men valde att inte gå mer hos han nu på ett tag. För det första tar han rätt mycket betalt sen känner jag att jag måste själv påverka detta och hitta det roliga i livet samt mitt lugn, inte oroa mig för allt hela tiden.
 
Tyckt sen årskiftet typ julas att det vänt nu och tappat mycket mindre hår. Såå tacksam över det och glad ni kan inte ana. Var för 2 veckorsen det var lite mycket med allt så då märkte jag att jag tappade mer hårstrån, vet inte om det var så eller bara orolig.
Men glad jag börjat gå hos psykologen som sagt, mycket man har att prata av sig om.
Björn tycker jag är knäpp som är så öppen med de men ändå varför inte ? Varför vill man inte jobba på sig själv, att bli en bättre person ? Ser inget fel alls i det som jag sagt 10000 gånger.
 
Jag tyckte de gjorde gott för mig att komma till solen senast. Vill åka nu igen men inte lätt med ledighet hela tiden vill ju jobba också.
 
Plattade håret första gången på ett halvår förrförra helgen, åhh så härlig känsla alltså. Längtar efter ett frisörbesök men vågar inte de än, väntar lite till. Får stå ut med att inte vara så där blond utan ha min utväxt. Känner jag är tacksam och glad jag har hår på huvudet om man säger så.. Man tänker lite annorlunda när man är med om saker som man inte trodde skulle hända en.
 
 
På tal om att det är tur man inte vet vad som kommer drabba en i framtiden. En gammal chef till mig fick jag höra en sån otroligt tråkig nyhet om igår. Så ledsen för hans skull och som jag skrev man vet aldrig vad som kan drabba en i framtiden, tur är väll ändå det.
 
 
Önskar er en fin fredag.
 
Ville kolla på Wahlgrens värld igår på tv men somnade ifrån det.
Hade inte ens borstat tänderna som jag alltid gör varje kväll. Vaknade flera gånger i natt och ville upp och göra det men orkade inte haha.
Behövde nog den sömnen helt enkelt.
 
 
 
 
 
 

180301

 
 
 
 
Så skönt med Mars månad, så glad vi lämnar februari bakom oss helt enkelt. Varit så besviken och arg för att vi fått ha barnen hemma så mycket denna månad från dagis, som sagt trots de varit friska. Har ärligt känt mig som en dålig förälder för att andra som sagt till att mina barn är magsjuka FAST de inte varit det.
Är det ok ?
 
Så nu har vi haft hemma de denna veckan, pusslat ihop det för att det gått pga vi inte ville ha dom på dagis. Orkar inte med att de skulle säga att helt plötsligt måste de gå på toa och då är de magsjuka liksom. Varit så att när de varit hemma har de varit hur bra som helst och där sjuka.
 
När jag hämtade dom en måndag sa dom att Charlie mådde dåligt ingen matlust osv, det var precsis tvärtom när han kom hem.
 
Jaja nu lämnar jag detta bakom mig, vi lämnar denna skit månad bakom oss och går emor ljusare tider.
Måste bli hårdare och stå på mig helt enkelt känner jag.
 
Så kallt det varit denna vecka, men jag förväntar mig inget annat som sagt. Älskar när det är kallt och snön ligger på marken och solen skiner, helt underbart. Fast så klart vill jag ju ha sommar men är ju ändå vinter så.
 
 
 
Jenny
Välkomna till min blogg om min vardag som sambo - mamma till Charlie och snart husägare.