Juligt

 
 
Finns en butik i Skövde som har så himla julig inredning de säljer. Köpte några små fåglar där i helgen till granen. Tänkte jag ska börja samla varje år på nya fina julgranskulor. Som sagt har typ inget juligt hemma mer än en gran så på tiden.
 
 
 
 
 
 
Söta små fåglar va.
 
 
 
Barnen hade gjort ett pepparkakshus hos Annalena i helgen. Jätte fint, själv har jag aldrig vågat mig på det då jag tycker de verkar vara så svårt.
 
 
 

Tips på bra hårkur

 
 
Beställde direkt dessa ingredienser till denna hårkur. Tror starkt på de 1000 åriga västerlänska tipsen på skönhetstips. Läste om svarta frön och de verkade vara super bra emot mycket. köpte dom på tahara.se
 
Ska bli intressant att göra denna blandingen och prova.
 
Någon av er som testat ? 
 
Detta står de bland annat om varför Nigella Sativa är bra -
 

Historien om Black Seed

För över två tusen år har de svarta fröna traditionellt använts av olika kulturer över hela världen som ett naturligt botemedel mot flera sjukdomar och för att förbättra hälsan i allmänhet.

De gamla egyptierna kände till och använde svarta frön och beskrev det som ett universalmedel (botemedel för problem och sjukdomar). Tutankamun hade även en flaska av denna olja i sin grav!

Romarna kännde också till detta och använde det som ett kosttillskott.

Under det första århundradet använde grekiske läkare det svarta fröet för att behandla huvudvärk, nästäppa, tandvärk och inälvsmask.

Det svarta fröet är också omnämnt Bibeln i Isiah 28:25-27 som “fitches”. Ibn Senna, känd i väst som Avicenna, som skrev den stora medicinska avhandling “The Canon of Medicine”, hänvisade till svarta frö som frö “som stimulerar kroppens energi och hjälper återhämtning från trötthet”.

 
 

Lite låg

 
Skönt med fredag idag, helg snart. De bästa som ja skrivit förut att slippa ställa klockan. Inte för vi fr långa sovmornar ändå utan bara grejen att man inte har en tid att passa.
 
Just nu är jag lite låg, på människor i sig. Fått tips att inte gå ut med för mycket info så därför skriver jag inte ut något här. Men folk kan svika, gotta sig åt andra och det är sååå många som har stora problem. Mycket runt om mig nu och jag har blivit rejält sviken så hoppas jag får tillbaka hoppet på mänskligheten.
 
Skulle kunna forstsätta skriva om detta hur länge som helst men sätter punkt där.
 
Jag har ju börjat smått må bra i mig själv nu. Ni som vet, sen förra hösten / vintern så känns bra så detta skall inte få påverka mig. Tyvärr är jag för snäll, för godtrogen och vill bara väl. Men jag är inte dum, gör någon något emot mig jag glömmer det inte om man säger så!
 
 
 
 
 
 
Var på julbord på Norrkvarn igår. Ingen fantast av julmat alls men var helt ok. Kul med ett fräscht ostbord de var ett plus. Ett plus är också att sen idag 3 månader tillbaka har jag efter min första diet någonsin gått ner 5 kg!!! Såå glad, de var de jag ville och jag ville se resultat av det jag gör och kämpar för. De roliga är att jag äter precis lika mycket skräpmat och mackor som jag älskar ändå utan att behöva tänka mig för mer än att jag fastar emellan. Vi människor äter alldeles för mycket än vad vi egentligen behöver. Så 8,16 är en diet jag ger tummen upp för. Plus inte ätit godis sen 3 månader tillbaka, trodde aldrig jag skulle klara men de har gått bra. Köpfika äter jag inte heller utan bara hembakat som sagt. Igår åt jag julgodis, supergott. Gjorde undantag igår, äter ju inte sent på kvällen men insåg igår jag måste ju få leva också.
 
 
 
 

En favorit just nu...

 
 
Såg henne och hörde denna låt nu när hon var med i Hellenius Hörna. Tycker denna låt är väldigt skön. Kanske inte min stil i vanliga fall ( ni sm känner mig förstår vad jag menar ) men gillar den.
Tycker hon är grymt snygg och en cool tjej..
 
Annars så är de enda jag lyssnar på just nu Mix megapol och julmusik hela dagarna hehe, underbart!
 
 
 
 
 
Och en nyare jullåt som jag inte hade hört förut, sååå bra
 
 

Stress -

 
 
Något jag har märkt senaste året är att livet bara rullar på, man vet inte vad som kan påverka en och vad det gör med en.
Stress, stress är en himla farlig sak. Man kan va stressad på så himla många olika sätt. Psykiskt stress, man mår dåligt av olika saker som påverkar en i vardagen. Vissa saker tror man inte ens påverkar en, men de gör det.
Det svåra är att hitta en balans. Man kan inte bara gå genom livet och göra det man tycker är roligt. Man måste träffa människor man kanske inte vill träffa. Folk sårar en, vissa tål man inte men man måste ändå träffa dagligen. Vissa saker vill man bara reda upp men ibland får man välja sina strider.
 
Man vet aldrig vad man kommer få vara med om framöver, i arbetet / privat osv. Vissa saker måste man stå ut med, gå igenom, ta sig igenom. Kan gå bra just då sen kan det bara en dag ge tillbaka på en.
Så mycket konstiga saker som hänt en del nära omkringt mig som man inte har något svar på. Mycket stress som vissa inte ens tror men som jag tror varit förut som påverkar en idag.
 
Jag hade ju sen förra året jätte problem med mitt hår som kan varit stress. Yrsel/kristallsjukan som de var något slag av. Saker man inte ens förstår varför man blir drabbad av. Man vet inte hur man ska bli bra ifrån det. Det psykiska är svårt!
 
Tror det gäller hitta en balans i vardagen, i ens liv. Jätte svårt men man har bara ett liv. Viktigt lyssna på ens hjärta. Man kan göra misstag, vissa saker går det att reparera att göra något åt. Ibland måste man ta tag i saker som är super jobbiga, man kan må så mycket bättre efteråt.
 
Lite rörigt inlägg men vill bara skriva av mig och just viktigt att hitta en balans i livet.
Jag har hittat yogan bland annat som ger mig en till två timmars avslappning och fokusering på att bara andas. Gör jätte bra för en.
 
Vill inte skriva personliga saker om mina nära omkring men men vissa har de jätte jobbigt nu pga olika saker. Mycket stress så just det är ett stort problem idag...
 
 
Hittade en gammal bild på Olivia. Saknar ljuset på dagarna..
 
 
 

Hoppas hoppas idag...

 
 
Köpte lampor via blocket i fredags. Skulle hämtat i söndags men de har blivit något varje dag som gjort att det inte blivit av så håller alla tummar att jag får dom idag.
Brukar aldrig lämna ut pengar men gjorde de denna gång. Kändes att hon var äkta så att säga.
Återkommer med bilder och mer info när jag får dom.
Tron på all mänsklighet har inte riktigt försvunnit än.
 
Idag ska jag gå tidigare från jobbet. Emelie o barnen kommer och vi ska baka pepparkakor. E har gjort egen deg, imponerande måste jag säga.
Och jäklar va halt det var idag, 2 gånger kana jag med bilen när jag bromsade fast jag körde sakta. Så blir nog en del olyckor, hoppas inte så kör försiktigt!
 
Ha en fin dag!
 
 
 
 
 

Vackert vackert vackert

 
 
Mitt hjärta slår extra för fina bilder och inredning.
Såg detta HÄR för mer info
Det är Madeleine Asplund Klingsted hem
 
Älskar luckorna och färgen. Detaljen med rosorna som står där samt med kartell stolarna till.
 
Tycker ni, ljuvligt va ?
 
 
 
 
 
 
Den där lampan, super fint. Gör så mycket med detaljerna. Drömmer om bordet. Hade detta vart hos mig så hade jag haft en vit fåtölj ( älskar ju vitt ) men detta var såå fint.
 
 
 
 
 
 
De puderrosa emot färgen på väggarna.
 
 
 
 
 
 
 
 

Vissa saker går till överdrift

 
 
Alltså på riktigt, ibland undrar man hur orkar folk. 
Räddningstjänsten har någon ny kvinnlig chef som bestämt i Skövde att dom i Mariestad inte ska ha sina gamla anstälda som har lämnat livet / vissa finns kvar hängandes på väggarna som dom haft i all evighet. 
 
Min morfar som tyvärr inte finns med i livet längre vigde sitt liv åt detta jobb. Var mer där än hemma.Förr fick dom ju tom bo där så mamma är uppvuxen bakom brandstationen i gamla stan. 
Jag ser det mer som en fin sak, en historia. Inte så att jag blir provocerad att det bara enligt hennes ord hänger vita människor på väggen. Att de inte haft mörka som jobbat där. Och att det bara än män ? Enligt henne jämdställdhet. I mina ögon har det inget med de att göra. Visst jag gillar vitt, nu är det en vit vägg där och alla de gamla tavlorna ska de slänga. 
Löjligaste jag har läst. Min mormor skulle gå ner där idag och hämta hem bilder på min morfar. Han var med i gamla Roxy branden och Elux branden. Ena branden blev han väldigt skadad när han drog av sig handskarna så ryktes all hud med osv. 
 
När jag var liten var jag jätte ofta där, firade tjugonda knut där och dansade kring granen och tomten kom. Fina minnen och nej jag blir inte provocerad av deras historia på anställda. 
 
 
Viss
 
 
 
 
 

Bästa staden

 
 
 
 
Tänk att jag gick bort 3 kg utan att det ens var jobbigt :) Bästa staden för att hålla igång, visst man åker tunnelbana mycket men annars går man konstant. Finns ju så mycket att se och upptäcka. Åker gärna tillbaka igen men inte med barnen. De skulle kännas jobbigt både för en själv och dom att behöva vara där. Just med tunnelbanan och alla folk. Har ni vart där med små barn ?
 
Centralpark är ju bra för mycket spring. Men nja annars skulle det baar va bökigt känner jag. Då är de nog bättre med badsemester för dom.

På min önskelista

 
 
 
En väska från YSL står på min önskelista
Helt säker på att jag inte kommer få någon julklapp utan dessa saker blir de som jag kommer få köpa mig själv framöver. Vi brukar inte köpa till varandra utan barnen som gäller. vad önskar du dig?
 
 
 
 
Denna ljusstake har jag länge velat ha. Bläckfiskljusstake Coco Vit, denna finns hos Newport Home HÄR
 
 
Och denna superfina ljuslykta Hurrican Voule Clear finns HÄR
 
 
 
Min drömlampa, den sista jag har på min önskelista dyr men fin Snoopy finns HÄR bland annar
 
 

1 Advent

 
Köpte denna bukett i fredags, julrosor i snitt. Trodde bara de fanns i kruka.
Var nere på julskyltningen i lördags, Madde kom och hälsade på och vi käkade lunch på Candys.
Björn jobbade både fredag och lördag var han pöå julbord.
 
Igår var jag på familjegudtjänst,  supermysigt vid advent med barnkören som sjunger. Stämningsfullt!
 
 
 
 
Åkte förbi syrran igår kväll innan jag skulle hem på yoga
 
 
 
 
Olivia lånade en Elsa klänning
 
 
 
Adventsfika i kyrkan
 
 
Jenny
Välkomna till min blogg om min vardag som sambo - mamma till Charlie och snart husägare.