Måste dela med mig av de godaste receptet på bullar

 
Min pappa gillade dom jätte mycket och min mamma sa igår att de smakade som konditoribullar, så bra betyg. Sambon smakade på 2 st. men vet inte vad han tyckte, sa inget. Ska baka de till något kalas framöver och gillar man inte kanel så kan man nog hoppa det och ta mer valnötter för farinsockret ger otroligt mycket smak och så mycket godare än vanligt strösocker.
 
Mina bullar, inte de finaste men så goda.
 
 
Här är receptet för er som skulle vilja testa på dessa Manuelas amerikanska kanelbullar -
 

Amerikanska kanelbullar

 

2 ½ dl             Mjölk

2 ½ tsk           Torrjäst

1 dl     Strösocker

2 st      Ägg

80g     Smält smör

7 ½ dl             Vetemjöl

Hon tillsätter lite Vaniljextrakt??

 

Fyllning

75g     Smör, rumsvarmt

2 dl     Farinsocker

2 ½ msk         Kanel

2 dl     Valnötter, hackade

 

2 dl     Grädde, att ringla över bullarna

 

Glasyr

120g   Färskost

50g     Mjukt smör

1 tsk    Vaniljextrakt (Eller vaniljsocker)

En nypa          salt

2 dl     Florsocker

1-2 msk          Vispgrädde

 

Bullarna

Värm mjölken till 37°C. Häll mjölken i en stor skål, tillsätt socker och torrjästen och låt stå på köksbänken tills att jästen har aktiverats – den ska börja bubbla.

Tillsätt äggen, smält smör och salt och vispa det lätt samman.

Tillsätt lite mjöl i taget tills att du får en fin deg. Du kan göra det för hand eller i en maskin, men det går mycket bättre att knåda degen i maskin. Kör i ca 5 minuter.

Täck skålen med en handduk i ca 45 minuter, degen ska bli dubbelt så stor.

Sätt ugnen på 180°C.

Lägg degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en stor rektangel. Bre på smöret, häll på sockret, kanelen och nötterna. Rulla ihop degen till en lång korv.

Skär upp dem i önskad storlek och lägg dem på plåt med mellanrum. Låt dem vila under en handduk i 45 minuter.

När de är färdigjästa så bakar du av dem i ugnen i 10 minuter. Ta ut plåten och häll grädde över dem (ca 1 – 2msk per bulle) och sätt sedan tillbaka dem i ugnen i ca 10 – 15 minuter. Bullarna är klara när de fått en fin gyllene färg.

 

Glasyr

Blanda alla ingredienserna som bör vara rumstempererade. Ringla sedan glasyren direkt på bullarna när de kommit ut ur ugnen.

 







Mums så gott

Åh vad gott :D

Gud vad gott! :D

Jenny
Välkomna till min blogg om min vardag som sambo - mamma till Charlie och snart husägare.